Szybko, smacznie i aromatycznie. Świeża surówka z białej rzodkwi, marchewki, koperku, świeżego imbiru, sosu sojowego i prażonego sezamu doskonale uzupełni nasz lunch, obiad czy kolację.
Potrzebne produkty:
- rzodkiew biała - tzw sopel lodu
- marchewka
- koperek
- czerwona cebula
- świeży imbir
- zioła prowansalskie
- sos sojowy
- sok z cytryny lub limonki
- prażony sezam
- płatki chilli
Sposób przygotowania:
Warzywa dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Obieraczką ścinamy paski rzodkwi i marchewki do miski. Proporcje wedlug uznania. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw w misce. Świeży imbir zetrzyj na tarce prosto do miski. Dodaj posiekany koperek, prażony sezam, odrobinę sosu sojowego, soku z cytryny i oliwy. Opcjonalnie możesz dodać odrobinę chilli. Wszystko dokładnie wymieszaj - najlepiej niestety robi sie to czystymi dłońmi.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz