night time cooking

night time cooking

wtorek, 29 kwietnia 2014

Surówka z białej rzodkwi, marchewki, koperku, świeżego imbiru, sosu sojowego i prażonego sezamu

    Szybko, smacznie i aromatycznie. Świeża surówka z białej rzodkwi, marchewki, koperku, świeżego imbiru, sosu sojowego i prażonego sezamu doskonale uzupełni nasz lunch, obiad czy kolację.


Potrzebne produkty:

- rzodkiew biała - tzw sopel lodu
- marchewka
- koperek
- czerwona cebula
- świeży imbir
- zioła prowansalskie
- sos sojowy
- sok z cytryny lub limonki
- prażony sezam
- płatki chilli

Sposób przygotowania:

Warzywa dokładnie myjemy i obieramy ze skórki. Obieraczką ścinamy paski rzodkwi i marchewki do miski. Proporcje wedlug uznania. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw w misce. Świeży imbir zetrzyj na tarce prosto do miski. Dodaj posiekany koperek, prażony sezam, odrobinę sosu sojowego, soku z cytryny i oliwy. Opcjonalnie możesz dodać odrobinę chilli. Wszystko dokładnie wymieszaj - najlepiej niestety robi sie to czystymi dłońmi. 

Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz